- ROY DONDERS -

Roy Donders is een Nederlandse ondernemer, stylist, kapper en volkszanger, die vooral bekend is van het RTL 5-televisieprogramma Roy Donders: Stylist van het Zuiden.

Wij werd geboren in de Tilburgse wijk Broekhoven. Hij startte een kledingwinkel in de naastgelegen wijk Groenewoud en werd tevens actief als kapper en stilist. Zijn kapsels zijn bekend om de grote hoeveelheid haarlak. Hij richtte zich daarvoor op vrouwen uit volksbuurten en woonwagenkampen. Aanvankelijk probeerde hij een carrière als volkszanger op te bouwen en gaf meerdere singles uit. Hij nam deel aan de mini-playbackshow en trad op in Life & Cooking. In het RTL 4-programma Gypsy Girls, was hij voor het eerst te zien als stilist op de Nederlandse televisie.

Eind 2013 maakte hij voor RTL 5 het televisieprogramma Roy Donders: Stylist van het Zuiden, dat hoge kijkcijfers wist te behalen. In het televisieprogramma lanceerde hij een huispakkenlijn. Bij de presentatie werden alle 2000 exemplaren in een middag verkocht. Op 31 december 2013 was hij een van de kandidaten in de oudejaarsaflevering van het tv-programma Ik hou van Holland, op persoonlijk verzoek van presentatrice Linda de Mol. De door hem gezongen openingstune van het programma Ga voor Goud kwam op 4 januari 2014 op nummer 100 binnen in de Single Top 100.

- Kim Kötter -

Kim werd op 19-jarige leeftijd verkozen tot Miss Universe Nederland. In dat jaar werd zij vervolgens benaderd om als Miss Universe Nederland 2002 deel te nemen aan Miss Universe-verkiezing 2002 in Puerto Rico, waar zij als tiende eindigde. Na deze verkiezing heeft Kim haar eigen modellenbureau opgericht (Models – by Kim Kötter).

In 2009 heeft Kim de rechten voor het organiseren van de Miss Universe Nederland en Duitsland en de Miss World Nederland en Mister Holland verkiezingen verworven. Momenteel timmert zij met haar organisatie Miss Nederland hard aan de weg.

Als actrice speelde Kim twee seizoenen lang Debby in de zeer succesvolle Twentse soapserie Van Jonge Leu en Oale Groond geregisseerd door Johan Nijenhuis. En speelde zij diverse gastrollen in onder andere Costa, ONM, Goede Tijden Slechte Tijden en Komt een vrouw bij de dokter.

Voor RTV Oost heeft Kim diverse programma’s gepresenteerd en is zij vanaf 2010 ook te zien bij de landelijke zenders. In het KRO programma ‘Stinkend rijk en dakloos’ ondervindt zij wat het is om een week lang op straat te zwerven. Samen met Natasha van den Brand Horninge presenteert Kim één seizoen van het RTL4 programma Health Angels. En is zij een graag geziene gast in diverse tv programma’s als Fort Boyard en Shownieuws of RTL Boulevard, najaar 2012 in Expeditie Noord.

Foto: Feriet Tunc